Greek
English

Ψήσιμο Βαρελιών

Το ψήσιμο αποτελεί ουσιαστικό στάδιο για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας βαρελιών. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να κάμψει τις δόγες του βαρελιού και να δημιουργηθεί το σχήμα του. Σύντομα όμως ανακαλύφθηκαν τα αρώματα που αρμονικά αναπτύσσονται από τη διαδικασία αυτή με αποτέλεσμα το ψήσιμο να μην εξυπηρετεί μόνο τον μηχανικό σκοπό.

Η διαδικασία αυτή αυξάνει την απορροφητικότητα του ξύλου κάνοντάς το διαπερατό στον αέρα, βελτιώνοντας έτσι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρασιού.

Ταυτόχρονα αναπτύσσονται τα αρωματικά στοιχεία μεταξύ του ξύλου και του οίνου, τα οποία δημιουργούν την επιθυμητή ισορροπία των γεύσεων.

Το ψήσιμο του βαρελιού εξαρτάται από τον χρόνο αλλά και την ένταση της θερμότητας. 

varelia-lioutas-psisimo-vareliou1 varelia-lioutas-psisimo-vareliou2 varelia-lioutas-psisimo-vareliou3

 

επιστροφή στην κορυφή